SPICE JE DRANKJES OP MET DEZE VIJF RECEPTEN

SPICE JE DRANKJES OP MET DEZE VIJF RECEPTEN

Jennifer Petterson

|

8 mei 2025

Wie zegt dat wijn altijd hetzelfde moet zijn? Stop met die saaie troep! Met deze 5 gedurfde recepten ben jij straks de gangmaker op elke party.   

WINE NOT? SPICE JE DRANKJES OP MET DEZE VIJF RECEPTEN

Wie zegt dat wijn altijd hetzelfde moet zijn? Stop met die saaie troep en maak er een feestje van. Met deze 5 gedurfde recepten ben jij straks de gangmaker op elke party.   

1. Foaming caffeine 

Ben je klaar met je saaie bakkie pleur? Of hetzelfde glas Sauvignon? Gooi ze eens bij elkaar! De foaming caffeïne is een combinatie van bitter en zoet bij elkaar!  

Ingrediënten:   
- 30 ml zoete rode wijn  
- 30 ml wodka (om het net nog leuker te maken)  
- 45 ml gekoelde espressokoffie of cold brew koffie (slappe koffie wil niemand)  
- 3 flinke eetlepels suikersiroop (vanille) is een must om het next level te maken  
- 1 eiwit (je moet het maar geloven)  
- Eventueel koffiebonen voor de show (staat leuk op insta)  
Tip! Gebruik ook ijsklontjes, anders wordt het een warme bende  

Bereidingswijze:  
1. Gooi alles in een cocktailshaker  
2. Shake tot de boel gaat schuimen  
3. Schenk het in je favoriete glas  
4. Top af met koffiebonen  
 

2. Peper vino

Wijn met peper? Hell yeah, doe mij er maar eentje!  Het belangrijkste is dat je kiest voor een wijn die goed gaat  in combinatie met pittigheid. Dus hop een beetje peper in je ... 

Ingrediënten:  
- Een fruitige, volle rode wijn. Hier ligt het eraan hoeveel je wilt maken.  
Ben je geen watje? Gebruik dan de helft van de wijnfles, dit zal rond de 500 ml zijn.  
- 1 kleine chilipeper, bijvoorbeeld een Spaanse peper (of meer, als je lef hebt)  

Bereidingswijze:  
1. Was de chilipeper en snijd ze in de lengte doormidden. Beslis hoeveel zaadjes je wilt, voor mild kan je alles weglaten. 
2. Leg de chilipeper in de wijn.  
3. Sluit de wijnfles goed af en laat het mengsel 24 tot 48 uur staan op een koele, droge plaats. (Heb geduld!)
4. Proef daarna, is het pittig? Dan is ie perfect!   
5. Verwijder dan de chilipeper en serveer de wijn op kamertemperatuur.  

3. Bitterzoete avond  

Zoek je een drankje dat je door de avond heen sleept? Maak dit recept voor twee personen, of gewoon gewoon lekker voor jou alleen.  

Ingrediënten:  
- 200 ml een fruitige, zoete rode wijn (Merlot of Pinot Nior) Ga niet eigenwijs doen  
en een andere wijn kiezen.  
- 360 ml melk (alleen wijn maakt het ook weer saai)  
- 60 ml Puur- of melkchocola (je kan ook stiekem wat meer doen)  
- 1 eetlepel cacao (extra cacao kan altijd he)  
- 2-3 eetlepels suiker erin is altijd goed  
- 1 theelepel vanille-extract (alsof het niet nog zoeter kan)  
- 2 theelepels kaneel  
Tip, doe er nog wat slagroom bij om extra te doen.  

Bereidingswijze:  
1. Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur, niet te wild gewoon mild.  
2. Snijd de chocoladereep in kleine stukjes en voeg deze toe aan de melk.   
3. Zeef het cacaopoeder met een fijne zeef of een suikerzeef in de melk.  
4. Voeg de suiker, vanille-extract, rode wijn en kaneel toe.   
5. Begin te kloppen met haast.    
6. Zodra de melk begint te sudderen, verlaag je het vuur en kook nog een paar minuten verder. Roer af en toe, want niemand houdt van een slappe mix.  
7. Verdeel de hete chocolademelk over de glazen.  

  

4. Sip and chill   

Wil je echt de boel op z’n kop zetten? Zet die standaard wijn maar aan de kant en ga voor wietwijn. Deze gedurfde mix brengt je in een kalme staat. Maar niet te enthousiast, je wordt er niet high van. Geniet van de wijn, terwijl de wietolie je helemaal chill maakt.  

Ingrediënten:  
- 4 druppels CBD plus olie (je hebt maar weinig druppels nodig) (is om relaxed te worden, niet om high te worden;))  
- Rode volle wijn (zou ook met witte wijn kunnen, alleen een rode volle wijn is beter trust me)  

Bereidingswijze:  
1. Voeg 4 druppels van de CBD Plus Olie toe aan je glas wijn.  
2. Roer goed door om de CBD-olie te mengen, hoewel de CBD-olie niet volledig oplost in de wijn, geeft het wel een cool effect.  
3. Even geduld en sippen maar.   
Let op! Niet stiekem toch gaan rijden, tenzij je auto kan teleporteren  

  

5. Spice it up  

Je kunt kou lijden en klagen, maar waarom maak je niet gewoon een goed warm drankje dat je humeur doet shinen? Terwijl je wacht tot de smaken zich vermengen, vult je keuken zich met een onmisbare geur en precies wat je nodig hebt.  

Ingrediënten:  
- 4 kaneelstokjes (voor die spicy kick)  
- 3 steranijs  
- 3 eetlepels honing (meer kan altijd)  
- 1 limoen (ff een tikkeltje fris voor je smaakpapillen)  
- 1 fles Chardonnay (niet de goedkope troep)  

Bereiding:  
1. Snijd de limoen in partjes.  
2. Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de limoenpartjes, kaneel en sterrenanijs bij de wijn.  
3. Verwarm het mengsel zachtjes. Let op! Niet laten koken, want dan heb je een troebel glaasje  
4. Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken, of langer, als je geduld hebt.  
5. Zeef de wijn en roer er een beetje honing doorheen.  

Nieuwsgierig naar meer?

Bestel jouw exemplaar van Troebel! 160 pagina’s vol rauwe verhalen, eigenzinnige interviews en wijn zoals je ’m écht wil beleven.

CONTACT: MAIL@TROEBELMAGAZINE.NL


VOLG ONZE SOCIALE MEDIA


VOLG ONZE SOCIALE MEDIA CONTACT:
MAIL@TROEBELMAGAZINE.NL


VOLG ONZE SOCIALE MEDIA